Ir a Página Principal
¿Cómo celebramos S.Vicente de Paúl?.
Escola Sagrat Cor BARCELONA (curso 2003/2004)
Sant Vicenç ens acompanya com cada any al començar el nou curs, en la seva festa i el seu record trobem les forçes necesàries per a engegar un nou projecte.

Com cada any hem volgut sintetitzar aquesta celebració amb dos motius més: en primer lloc, demanar pel curs que tot just comença i en segon lloc, començar a introduir el valor d'enguany: Iguals-diferents.

Aquest curs hem començat a treballar a nivell de tot primària els llibrets que han preparat les filles de la Caritat. Aquets s'han utilitzat tota la setmana tant a les tutories com a religió.

El divendres 26, cicle mitjà i cicle superior ens hem reunit per a tots junts donar les gràcies a Sant Vicenç per el seu exemple de vida al servei dels més pobres.


CICLE MITJÀ: Estimem Com Sant Vicenç.
Esquema de la celebració:
Amb la imatge de Sant Vicenç donant la benvinguda als nens i nenes de tercer i quart, comencem la nostra petita pregària d'acció de gràcies. Com estem reunits en nom de Jesús, quina millor manera de començar que donar el bon dia a Jesús cantant una cançó (Bon dia Jesús).
Al mig de la nostra reunió tenim un cor molt gran al costat de Sant Vicenç. Fem veure als nostres nens/es que cada vegada que donem una mica del nostre amor als altres el cor es va fent més gran, al igual que va fer Sant Vicenç al llarg de la seva vida.
Com a tota celebració, no pot faltar la lectura de la paraula de Déu. En aquest cas llegim el text (adaptat) del judici final Mateu 25,31-46. Fem veure als nens que cada vegada que ajudem als altres que tenim al nostre voltant també estem ajudant a Déu.
Tot seguit els convidem a pensar com poden fer que el seu cor sigui més gran i s'assembli al de Sant Vicenç, això ja ho han treballat a l'aula i han fet uns dibuixos per a representar-ho graficament. Aquest dibuix l'enganxarem al cor que tenim dibuixat al mig de la celebració.
A mida que van enganxant el seu dibuix, anem escoltan i cantant la cançó: "color esperanza" (Diego Torres) tot explicant el contingut i el significat de la lletra.
Per acabar la nostra estoneta de pregària, ressem tots junts al nostre Déu l'oració del Pare Nostre.

CICLE SUPERIOR: Construim un món més just com Sant Vicenç.

Els nens/es a l'entrar troben el mural de l'esfera de la terra tota plena de dibuixos de gent de diferens ètnies o color, gent d'aquí i gent d'allà, gent rica o gent pobre... en definitiva gent diferent (aquests dibuixos els han portat durant tota la setmana als mateixos nens/es).
Comencem la nostra pregària donan el bon dia a Jesús i les gràcies a Sant Vicenç
A l'igual que al cicle mitjà, fem la lectura de l'evangeli de Sant Mateu 25,31-46:"quant feu això a un dels meus germans ho feu a mi...". Fem la reflexió que cada vegada més al nostre voltant necessitem persones com Sant Vicenç que ajudin a fer el món una mica més just.
Nosaltres també podem fer que això, poc a poc, es faci realitat per això si unim tots els nostres esforços i les nostres mans, podem arribar a aconseguir alguna cosa.


A l'aula hem dibuixat unes mans i hem escrit allò que podem fer per ajudar a construir aquest món i fer-lo una mica millor.

Cada nen/a surt i diu en veu alta el que ha escrit i l'enganxa al voltant del món. Tot seguit cantem la cançó: Un mundo al revés (Cd Vida) on ens descriu un món utópic, molt diferent al que tenim.
Per acabar la nostra pregària, ens agafem de les mans i ressem tots junts el Pare Nostre.

Els dos murals els enganxem al passadís perquè siguin un recordatori de la festa i la celebració d'aquest dia, i cada cop que el vegin s'en recordin dels seus compromissos.


L'equip de pastoral


Alta-web |Comentarios | Email | Mapa-web | Novedades | Encuentro | Portal | webmasters |
navegador 5.5+