Anar a Pàgina Principal

XIIa ASSEMBLEA ORDINÀRIA COVIDEC

Convocada la XIIa. Assemblea Ordinària de CoViDeC pel dijous 17 de març de 2011 va tenir lloc a Barcelona a la seu social d’aquesta entitat.

Va obrir l’Assemblea la presidenta que donà la benvinguda i saludà als assistents agraint a tots i totes la seva presència i resposta a la convocatòria però especialment a aquelles persones vingudes de Lleida, XII ASSEMBLEA ORDINARIA COVIDECGirona i Tarragona.

Tot seguit l’Assemblea tingué un record – pregària especial pels damnificats del Japó.

Després i, d’acord amb l’Ordre del Dia enviat a tots els associats i associades, la mateixa presidenta donà la XIIa. Assemblea de CoViDeC per oberta.

De l'Ordre del Dia, tal com preveuen els mateixos estatuts de l'associació, cal destacar els Projectes gestionats per CoViDeC al llarg de l’any 2010. Heus ací alguns dels qui foren presentats acompanyats pel muntatge de diapositives que facilità a tots/es els presents el fer-se càrrec de la ubicació, objectius i cost de cada un d'ells:

PROJECTES A L’AMÈRICA CENTRAL I D’ALTRES AJUDES

HONDURES:

Projecte de Salut per infants, adolescents i joves en situació d’extrema pobresa de: Sangrelaya, Sabá, Puerto Lempira, Trujillo i La Ceiba.
Manteniment dels serveis de les 5 Comunitats de la Costa Nord d’Hondures: Ajuda a Programes de Salut
Beques d’estudi
Hogar San José, Sabá, Trujillo, Sangrelaya i Puerto Lempira.
Orientadoras del Hogar San José
Alimentació i Higiene Hogar San José
Alimentació Hogar San José
Gas para la cocina del Hogar
Reparacións al Hogar S. José de S. Pedro Sula.
Programa dels nens del carrer: Projecte “Amigos para Siempre”  a San Pedro Sula
Projecte d’ancians: “Margarita Naseau”
Radio Kupia Kumi de Puerto Lempira
Projectes del Merendón (S. Pedro Sula)
Estris de neteja pels interns dels 2 Presidios de La Ceiba
2 Beques a la Diòcesi de Trujillo.

D’ALTRES PROJECTES:XII ASSEMBLEA ORDINARIA COVIDEC

Ajuda humanitària als damnificats d’Haití
Projecte “Malaria 40” destinat als infants de les institucions de les Filles de la Caritat de Madagascar.
Ajudes a missioneres particulars.
Ajuda a l’Índia, Africa, Xina.

COL-LABORACIO A PROJECTES AMB:  AIC i A.M.M.

TREBALL A EL SALVADOR, C.A.

Formació de personal de Llars d’Infants i de Centros de Desarrollo Infantil (CDI) a El Salvador, C.A. (secretaria de CoViDeC)

Formació de personal docent a El Salvador (secretaria de CoViDeC)

TREBALL A GUATEMALA

Formació de personal de Salut i del treball social a Guatemala (secretaria de CoViDeC)
Formació amb les Filles de la Caritat a Guatemala (secretaria de CoViDeC).

COORDINACIÓ DELS PROJECTES I PROGRAMES A HONDURES, C.A.

La secretària de CoViDeC va ser a Hondures a l’agost del 2010 i es desplaçà a cada lloc on hi han projectes i Programes de CoViDeC per tal de visitar-los, reunir-se amb les persones responsables de la gestió d’aquests Projectes i Programes i estudiar-ne les dificultats, avenços i objectius aconseguits durant el primer semestre del 2010. Recollí també la documentació pertinent als mateixos Projectes per tal de justificar-los davant de les persones i entitats que ajuden.

PROJECTES PENDENTS

Reconstrucció Escuela Vicentina. Honduras, C.A. S’esta reel.laborant amb l’objectiu de presentar-lo.

ACTIVITATS DE SENSIBILITZACIÓ A CATALUNYA, BALEARS I OSCA:

Entre d’altres activitats portades a terme, cal destacà l’oferta de suport i ajuda als Centres Educatius, Llars d'Infants i Residències d'Avis, que ho han demanat, a l'hora d'organitzar XII ASSEMBLEA ORDINARIA COVIDECactivitats formatives i d'acció solidària, relacionades amb els països més empobrits, especialment amb Hondures, C.A. i Haití.

De les activitats fetes a Catalunya, Balears i Osca, destaquem:

  1. Les Tòmboles Missioneres (Colegio Sagrada Família, Escola Sagrat Cor,  Fundació Albà i La Caridad d’Olesa de Montserrat (Barcelona) Setmana de la Solidaritat de l’Escola Solc Nou (Barcelona); Jornada Solidària a L’Escola S. Vicenç de Paúl de Barcelona; Tòmbola, Desayuno Solidario y Cross Solidario (San Vicente de Paül de Barbastro); Tòmbola Missionera a la Selva del Camp (Tarragona); Fiesta Misionera al Colegio La Milagrosa de Palma; Dia Misionero al Colegio San Vicente de Paúl de Palma; Festa Missionera al Colegio San José de Maó (Menorca); Rifa al Hospital Santa Maria de Lleida i vendes de productes diversos de la Fundación Cocorro de Ansó (Huesca) i confecció i venda de labors de la Casa Labouré de Palma de Mallorca.
  2. La presència, suport i coordinació en aquelles activitats de solidaritat amb els països pobres, especialment amb Hondures, C. A. promogudes per COVIDE - AMVE, Delegacions diocesanes de Missions i les associacions vicencianes AIC i AMM.

En l’apartat de les informacions, destacà:

  • El SOS solidari per Haití penjat a la Web a l’endemà mateix del terratrèmol.
  • La secretaria presentà un power point d’Haití amb el testimoni de l’acció de les Filles de la Caritat en els terratrèmols, la reconstrucció i l’ajuda en el brot de còlera, testimoni fet per S. Mònica que permet fer-se càrrec de la situació actual d’Haití.
  • Lectura del document enviat datat el 20 de novembre a París en el qual es descriu l’ajuda enviada a les Filles de la Caritat d’Haití: 21 contenidors. El mateix document detalla el contingut d’aquests contenidors.
  • Informació de la presidenta de CoViDeC de la marxa de M. Àngels Berenguer, FC a Guinea i de la propera marxa de Carmen Àlvarez.

Més enllà del que personalment cadascú va poder recollir a l’assemblea, sí que hi ha quelcom que, any rere any es fa palès:

  • Dels projectes gestionats i, enguany especialment amb motiu de l’Ajuda Humanitària a Haití, podem concloure que l’aportació d’una persona al costat de moltes altres, unides totes pel mateix objectiu, fa possible que l’ajuda arribi a ser significativament important i capaç d’arribar amb promptitud i eficàcia als qui, com en el cas d’Haití, ho han perdut tot.

La comunió d’esforços i gestos de fraternitat i de solidaritat vers els més empobrits enforteix elXII ASSEMBLEA ORDINARIA COVIDEC sentit de justícia que és el que ens pot portar algun dia a que cada persona en el nostre món gaudeixi dels recursos que permeten néixer, viure i morir d’acord amb la dignitat de ser persona.

  • Val la pena que cadascú de nosaltres visquem ben "connectats/es" a la realitat de les persones i grups que ens envolten per poder descobrir qui ens pot ajudar a "ajudar" i oferir maneres concretes i eficaces de fer-ho. 
  • La solidaritat neix al cor de cadascú quan obrim els ulls per mirar i reconèixer en l’altre a un germà que pateix i del qui ens sentim responsables d’alleugerir la seva situació de dolor i patiment i això tant si viu al costat nostre com a d’altres contextos geogràfics i culturals. Els cristians i els vicencians ho sabem i ho vivim amb convenciment des del text de Mateu 25 "Tot allò que feu a un d’aquests germans més petits, a mi m’ho feu".
M. Teresa Brull
Secretària de CoViDeC
covidec.ongd@fillescaritat.com 
CoViDeC: Memòria 2010
Pàgina inicial COVIDEC
Alta-web |Comentaris | Email | Novetats | Trobada | Portal | webmasters |
alfanet87,scp